Investícia istá!

07.11.2013 Prešov

Prešov, 7.11.2013 - Podpisom Memoranda o spolupráci medzi Mestom Prešov a zástupcami spoločnosti RS Energy, a.s. sme bližšie k investícii. Dnes sa potvrdil záujem výrobcov energie realizovať svoj investičný zámer v priemyselnom parku IPZ Záborské.
Spoločnosť RS Energy, a.s., oslovená Mestom Prešov, prejavila záujem vybudovať v priemyselnom parku menší závod na výrobu energie. „Sme spoločnosť, ktorá robí dlhšie v energetickej oblasti, budujeme energetické diela až po ich uvedenie do prevádzky, spojené so servisom a prevádzkovaním,“ vysvetlil predseda predstavenstva spoločnosti Peter Janči. Výška investície v prvej etape by podľa jeho slov predstavovala do 10 mil. eur, čím by sa vytvorilo 50 pracovných miest so zameraním na strojárske a elektrotechnické vzdelanie, priemerná mzda by predstavovala 800 až 1000 eur.
Hlavným zámerom podpisu memoranda bolo deklarovať spoluprácu pri zvyšovaní zamestnanosti a ekonomického potenciálu na území regiónu i mesta Prešov. Ide o investíciu nepodmienenú stimulmi od štátu, ktorá by sa po odsúhlasení zámeru predaja pozemkov o výmere 1 ha, územnom a stavebnom konaní, mala začať realizovať v priebehu budúceho roka. Spustenie výroby elektriny a tepla zo zemného plynu sa predpokladá v roku 2015.
„Tešíme sa najmä preto, že ide o odbornú firmu, chceme stavať aj na malých investoroch, pretože ide o reálne investície,“ povedal pri podpise memoranda primátor Pavel Hagyari, ktorý zdôraznil pozitívum, že Prešov je zaujímavý pre investorov. Investíciu podporuje aj Prešovský samosprávny kraj.
V auguste tohto roka bolo podpísané Memorandum o spolupráci so zástupcami španielskej spoločnosti Funderia Condals, následne bol poslancami MsZ v Prešove schválený zámer predaja pozemkov o výmere 3,5 ha. V súčasnosti sa realizujú kroky k vybudovaniu elektrickej prípojky a po odsúhlasení štátneho stimulu by investor začal realizáciu projektu zlievarne do roku 2015.
(vkg)
 

Vyberte región

mark